Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zalakaros képes leírás - Zalakaros.tlap.hu
részletek »

Zalakaros - Zalakaros.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zalakaros.tlap.hu » Zalakaros
Keresés
Találatok száma - 4 db
A gyógyüdülőváros

A gyógyüdülőváros

Zalakaros gyógyüdülőváros a Balatontól 35 km-re található. Nemzetközi hírét az 1962-ben feltárt 96 °C-os gyógyvizének köszönheti. A több mint 2000 méter mélyből feltörő kénes és jódos-brómos víz elsősorban mozgásszervi, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségeket gyógyít. Az egész évben üzemelő fürdő szinte évente új attrakciókkal bővül. A hagyományos gyógymedencék mellett megépült és népszerű a fedett- és szabadtéri élményfürdő, valamint a hullámfürdő és az óriáscsúszda. A fürdőben gyógycentrum és terápiás részleg üzemel. A kisváros 2002-ben elnyerte a Virágos Magyarországért-verseny fődíját. Mindez meglátszik a város arculatán.

Karos Portál

Karos Portál

Zalakaros a generációk találkozóhelye, az egész évben várja vendégeit. A nyári hónapokban a fürdőn kívül és belül is a szórakozásé, a pihenésé a főszerep. A Karosi nyár fesztiválsorozat a fürdőn kívül kínál délutáni és esti programokat, a fürdőn hetente háromszor rendeznek fürdőfesztivált, családi napot, ahol a gyermekek és a szülők, nagyszülők is kedvükre szórakozhatnak. A rendezvénynaptárunkat böngészve megtalálhatók városunk programjai. Nálunk a rossz idő sem indok a távolmaradásra! Fedett mendencéink, csuszdánk, élményfürdőnk a garancia arra, hogy élményekkel telve, de mégis kipihenve térjenek haza otthonukba! Kirándulások szervezésében a helyi Tourinform iroda és az utazási irodák segítenek Önnek. Töltse el szabad napjait Zalakaroson! Honlapunk segít Önnek a tájékozódásban! Magánszálláshelyek, hotelek, panziók biztosítják Önnek és kedves családjának, társaságának a gondtalan kikapcsolódást.

Zalakaros - Wikipédia

Zalakaros - Wikipédia

A település első említése 1254-ből való Korus néven. Ekkor a faluban földdel rendelkező, magyar ajkú várszolgák éltek, majd IV. Béla király felesége idegen telepeseket hozott ide. 1430-ban épült meg temploma az akkor már valószínűleg Somogy megye részét képező településen. A török idők komoly terheket róttak a falura, mivel mind a törökök, mind a Kanizsa várában szolgáló végvári katonák dézsmálták az ittélők terményeit. Ennek következtében lakossága szinte teljes mértékben elfogyott. A 18. században mint mezővárost említik a települést, amely azonban csak a környező mocsarak 19. század végi, elsősorban a Déli Vasút megépítéséhez köthető lecsapolását követően indulhatott kisebb fejlődésnek. Az 1920-as években kapcsolódott be a közlekedésbe helyközi autóbusz járatokkal. Ekkortájt épült meg a helyi postahivatal is. A II. világháborút követően megindult az elvándorlás, melynek elsődleges iránya a nagyban iparosodó Nagykanizsa lett. 1962-ben termálvizet találtak a településen, és 1965-ben megnyílt a gyógyfürdő, melyet fennállása óta több mint 20 millió pihenni, gyógyulni vágyó ember keresett fel. A település és az üdülőterület fejlesztését és rendezését szolgáló tervek 1969-70-ben készültek el (Zalaterv/Kiss Tamás). A fürdőnek köszönhetően beindult az idegenforgalom.

Zalakaros város hivatalos honlapja

Zalakaros város hivatalos honlapja

A vendégváró házigazda tiszteletével és szeretetével köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket érdeklődésével, hogy megismerje a 750 éves Zalakaros gyógyhely múltját, jelenét és vonzó értékeit. Nagyon szeretnénk, ha megragadnák Önt a lap leírásai, fényképei és évről évre visszatérő vendégként köszönthetnénk az Európa egyre több országában ismert gyógyhelyen. Mit tudunk Önnek nyújtani? Az aktív pihenés, az idegi és fizikai regenerálódás szinte minden feltételét: a nagy gyógyhatású termálvizet, a kapcsolódó kezelésekkel; kényelmes szálláshelyeket; a magyar és nemzetközi konyha változatos kínálatát; sportolási lehetőségeket; érdekes kirándulási programokat a környező szőlőhegyekre, erdőkbe és számos élményt nyújtó látványosságot a megyében.

Tuti menü