Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kirándulási Lehetőségek és Látnivalók képes leírás - Zalakaros.tlap.hu
részletek »

Kirándulási Lehetőségek és Látnivalók - Zalakaros.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zalakaros.tlap.hu » Kirándulási Lehetőségek és Látnivalók
Keresés
Találatok száma - 8 db
Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Zalakomár és Balatonmagyaród között elterülő Kápolnapusztán mintegy 80 bivaly él rezervátumban. A rezervátumhoz kiépített autóút vezet, a rezervátumnál autóparkoló, sétautak és kilátó várja a vendégeket, akik jó időben a Balaton-felvidék látványában is gyönyörködhetnek.

Balatoni Múzeum

Balatoni Múzeum

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége és a Balatoni Múzeum együttműködésével hagyományteremtő szándékkal valósult meg az I. Balatoni Festészeti Biennále. Célunk olyan, a művészek számára inspiráló, a látogatókat pedig élményekkel gazdagító, közérdeklődést kiváltó kulturális program indítása, amely a jövőben rendszeres lehetőséget kínál a kortárs magyar festészet bemutatására.

Csónakázó-tó

Csónakázó-tó

A városközponttól 5 km-re, Kaposvár irányában az út bal oldalán található a Csónakázó-tó, mely a kirándulók számára csónakázási, horgászási lehetőséget biztosít. A tótól 500 méterre található egy kilátó, ahonnan belátható a környék és Nagykanizsa is.

Festetics Kastélymúzeum

Festetics Kastélymúzeum

A több mint negyedévezredes Festetics-kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte. Az akkor 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették, így ma 101 helyiséggel büszkélkedhet és ezzel Magyarország három legnagyobb, barokk kastélyainak egyike lett. A Festetics-kastély ma múzeum és konferencia központ. A kastély parkjába a díszes főkapun juthatunk be. Az előkertet vadgesztenyefák, törökmogyoró, orgonák, feketefenyők és más fák, bokrok mellett két klasszikus szépségű japánakác, és Festetics György gróf mellékalakokkal kiegészített bronzszobra és egy nagy szökőkút díszíti. A kastély szobrokkal díszített nyugati homlokzatával szemben két szökőkutat is magába foglaló francia kertben gyönyörködhetünk, amely mögött tíz hektáros angolpark húzódik. A sétányok a park ősöreg fák között kanyarognak, köztük 400 éves is akad.

Galambok - Horgásztó

Galambok - Horgásztó

Galambok szomszédságában festői erdők és dombok között található a horgásztó, mely kellemes kirándulás célpontja is lehet. A tóban ponty, süllő, amur, keszeg, csuka és harcsa él. A horgászok május 1. és november 30. között hódolhatnak szenvedélyüknek.

Kis-Balaton

Kis-Balaton

A XVIII. század végéig nem tettek különbséget a Balaton és a Kis-Balaton között, a Fenékpuszta-Balatonhídvég közötti térséget - a mai, tágabb értelemben vett Kis-Balatont - a Balatonhoz számították. Vitatlanul kiderül ez az 1761-ben készült térképről, melyen a balatonhídvégi híd mellett 'Inciput lacus Balaton' (Itt kezdődik a Balaton tava) felírás található. A 'Kis-Balaton' elnevezés első ízben Zalavár 1805-ben készített térképén tűnik fel. Ez azonban csak a balatonhídvégi híd és a tőle mintegy 3 km-re ÉK-re lévő ún. 'Lik' közötti területet öleli fel. A 'Lik' és Fenékpuszta közötti rész már 'Nagy-Balaton' néven szerepel.

Marcipán Múzeum

Marcipán Múzeum

Marcipán Múzeum és Cukrászda Keszthelyen, a Festetics Kastély közvetlen közelében, a Kastély tornyával szemben lévő mellékutcában található.A szép épület első felét a családias hangulatú cukrászda foglalja el, ahol saját készítésű könnyű, tejszínes tortákat, házias süteményeket kínálunk vendégeinknek, de lehet itt kapni kávé-és fagylaltspecialitásokat, marcipán desszerteket,és figurákat, széles választékban.A cukrászda mögött van a Marcipán Múzeum, amely egy állandó cukrászati kiállítás, ahol 50 m2-en 20 vitrinben mintegy 100 marcipánból készített díszmunka található, amelyek itt készültek, főként a cégtulajdonos, Simonfai Jenő, és felesége, Ágnes művei.

Pannonhát Tájpark

Pannonhát Tájpark

A Pannonhát Tájpark 2005 augusztusában alakult 27 dél-zalai település részvételével, azzal a céllal, hogy fellendítse a térség turizmusát, bővítse és összehangolja a turisztikai kínálatot, valamint egyfajta háttérszolgáltatást nyújtson a térség két városának, a Nagykanizsára és Zalakarosra érkező vendégek számára. A Tájpark Zala megye délnyugati szegletében, Nagykanizsa vonzáskörzetében helyezkedik el, észak-keletről a Kis-Balaton, déli irányból a Mura folyó és a Somogyi dombok határolják. Változatos természeti környezete, a sűrű erdőkkel borított dimbes-dombos tájak, a szőlőhegyek mentén és a völgyekben megbúvó kicsiny települések, a tavak és az erdőkben fakadó számtalan forrás vonzza az ideérkezőket.

Tuti menü